Secure Mail

Verstuur zorgeloos en veilig berichten naar collega’s, patiënten, cliënten, lokale overheidsinstanties en andere partners binnen de zorgketen. Met E-Zorg veilig mailen verstuurt u berichten altijd veilig vanuit uw eigen e-mailprogramma.

Start met veilig mailen

Inside relay

Inside relay is de basis van de Secure Mail dienstverlening en staat in de kern van het netwerk van E-Zorg. Als u een mail verstuurd naar een ontvanger die net als u is aangesloten op het E-Zorg netwerk zal deze altijd intern worden afgeleverd. Deze e-mail wordt verstuurd via het netwerk van E-Zorg en wordt hierdoor niet over het publieke internet verstuurd. De verbinding naar de mailservers worden samen met de organisatie ingeregeld zodat de organisatie en domein gevalideerd en betrouwbaar zijn. Het bericht wordt dus altijd intern en veilig verzonden. E-Zorg heeft een ruim netwerk met veel aangesloten organisaties, hierdoor maken wij het mogelijk dat veel zorg gerelateerde e-mails via Inside relay kunnen worden afgeleverd.

iStock-660133284-scaled
E-Zorg-Header-Partners-aspect-ratio-1920-400

Partner Netwerk

Naast het netwerk van E-Zorg zijn er ook verschillende partner netwerken die bij E-Zorg aangesloten zijn. Dit zijn de netwerken van Zorgmail, Jeugdzorg Nederland en Zorgring. Omdat deze servers intern gekoppeld zijn op het E-Zorg netwerk wordt het bericht niet over het internet naar andere servers verstuurd en kunnen wij het veilig versturen van e-mails verzekeren.

Microsoft Exchange online

E-Zorg heeft een directe verbinding met het netwerk van Microsoft Exchange Online. Doormiddel van een Azure Expressroute heeft u als organisatie de e-mail hosting uitbesteed aan Microsoft en kan er via deze verbinding direct ontsloten worden met het E-Zorg netwerk. Door deze koppeling worden e-mails direct van onze server naar de server van Microsoft verstuurd zonder gebruikt te maken van het reguliere internet.

Wilt u overstappen naar Microsoft Exchange Online? De implementatie van Microsoft Exchange Online op het netwerk van E-Zorg wordt gedaan door een van onze partners. Bekijk hier welke partners bij E-Zorg zijn aangesloten. Heeft u een eigen IT afdeling kan er direct contact opgenomen worden met E-Zorg voor de implementatie.

Secure mail portal, de KPN Zorg Messenger

Als een bericht niet voldoet aan de eisen van Secure mail kan het bericht worden aangeboden in het Secure mail portaal, de KPN Zorg Messenger. Het bericht wordt intern opgeslagen op de server van E-Zorg, de ontvanger krijgt een melding in de vorm van een e-mail om het bericht te bekijken in de KPN Zorg Messenger, de beveiligde omgeving van E-Zorg. De ontvanger kan (kosteloos) inloggen op het portaal en het bericht bekijken en beantwoorden. Door gebruik te maken van het Secure Mail portal kunnen wij de veiligheid van het bericht garanderen zelfs als de ontvanger niet direct aangesloten is.

Spam & Virus filtering

Volledig ontzorgd worden? Voor het versturen en ontvangen van reguliere e-mail berichten kan er gebruik worden gemaakt van spam en virus filtering. E-Zorg biedt u de mogelijkheid om spam en virus filtering af te nemen, inkomende en uitgaande mail verloopt dan via hetzelfde pad als uw Secure Mail en geeft u een eenduidig pad van inkomende en uitgaande e-mail. Door spam en virus filtering bij E-Zorg af te nemen kunnen wij u verzekeren van het veilig versturen en ontvangen van e-mails en kunnen wij u helpen met al uw e-mail vragen en kunnen wij u beheer en kosten besparen!

Behaal de 100% score op internet.nl
Voor het veilig versturen van e-mails moet uw netwerk voldoen aan moderne, betrouwbare Internetstandaarden die voldoen aan het ‘pas toe en leg uit’ beleid. E-Zorg Secure mail in combinatie met het spam en virus filter voldoet aan al deze standaarden en daarmee kan u een 100% score op internet.nl behalen!

Start met veilig mailen

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie?