Van Vlodrop IT

Aan een half woord genoeg hebben – De samenwerking tussen Van Vlodrop IT en E-Zorg

“We kunnen al 15 jaar met elkaar lezen en schrijven”, vertelt Jacques van Vlodrop, technisch directeur en oprichter van Van Vlodrop IT gevraagd naar het waarom van de langjarige samenwerking tussen Van Vlodrop en E-Zorg. Hij wijst vooral op de vele zaken die beide bedrijven met elkaar gemeen hebben en daarnaast ook de kracht van de dienstverlening van E-Zorg.

“Bij E-Zorg hebben ze aan een half woord genoeg om precies te weten wat ze voor je moeten doen of voor je kunnen betekenen.”

Van Vlodrop IT uit het Limburgse Oirsbeek levert al zo’n 20 jaar IT-ondersteuning aan de zorgsector. Traditioneel als lokale leverancier, maar in toenemende mate door heel Nederland. Van Vaals tot Valthermond, dus van Limburg tot Groningen, worden huisartsenpraktijken en apotheken ondersteunt. Van Vlodrop is zelf lang werkzaam geweest als IT-er bij het Atrium ziekenhuis in Heerlen, waar hij veel kennis heeft opgedaan van alle processen binnen een complexe zorgomgeving. Daarna is hij zijn eigen onderneming gestart. Hij combineert daardoor kennis van de zorg met zijn expertise op het gebied van IT en zo heeft hij ook zijn bedrijf in de loop der jaren gestalte gegeven. Daar ligt de grootste overeenkomst met E-Zorg wat hem betreft:

“Bij E-Zorg hebben ze aan een half woord genoeg om precies te weten wat ze voor je moeten doen of voor je kunnen betekenen. Vaak is een appje al genoeg en binnen twee minuten is het opgelost. Een routertje opsturen, een nieuw account aanmaken of een storing afhandelen. Dat is bij E-Zorg niet een kwestie van wachtrijen of tickets indienen. Ze begrijpen de zorg net zo goed als de techniek. Het gaat er niet om snel de duurste oplossing te leveren, maar gekeken naar de situatie wordt gezocht naar de beste oplossing. Dat hebben we dus met elkaar gemeen en dat maakt de samenwerking zo prettig.”

Jacques van Vlodrop – Technisch directeur & oprichter Van Vlodrop IT

“Een huisarts moet kunnen ‘huisartsen’”

“Beide bedrijven hebben daarnaast ook een informele stijl waardoor de onderlinge communicatie erg prettig verloopt. Geen poespas, maar gewoon met elkaar overleggen hoe er een zo optimaal mogelijke dienstverlening kan worden ingericht voor de eindgebruikers. In een huisartsenpraktijk, een apotheek of welke andere zorgomgeving dan ook, zit men niet te wachten op technisch gebabbel, maar vooral op stabiele oplossingen die gewoon doen wat ze moeten doen. Een huisarts moet kunnen ‘huisartsen’”, vertelt Van Vlodrop lachend. “Vanuit de techniek moeten we de zorg helpen. Op dit moment bijvoorbeeld zie je dat zorgprofessionals nog niet exact op de hoogte zijn van de mogelijkheden voor thuis werken. Dat heeft veel met de angst dat het niet veilig zou zijn te maken uiteraard. Met de tokens van E-Zorg kunnen we een uitermate gebruiksvriendelijke oplossing bieden voor veilige remote access en werken op afstand. Weer een zorg minder voor de mensen in de zorg!”

Die gedrevenheid om te ontzorgen zonder dat de klant zich om de techniek of veiligheid van gegevens hoeft te bekommeren ziet hij terug bij E-Zorg.

“Wij zijn een one stop shop voor huisartsen, apotheken etc. We leveren net zo makkelijk de netwerken alsook de thin clients, de wachtruimteschermen, webcams of andere technische onderdelen om zo een volledige turn key oplossing aan te bieden. Daarbij kunnen we vertrouwen op de verbinding, de beveiliging en de verschillende diensten van E-Zorg. Deze zijn al 15 jaar volledig betrouwbaar, gebruiksvriendelijk en veilig gebleken. E-Zorg verbetert en innoveert constant en speelt daarmee ook in op alle benodigde veranderingen in de zorg. De Health Cloud is zo’n voorbeeld van innovatie, een ontwikkeling die processen in de zorg optimaliseert en veiliger maakt. Zo ook de nieuwe NEN-normen set NTA7516. Daar heeft men bij E-Zorg zelf aan mee ontwikkeld. Steeds op zoek naar efficiëntere en veiligere oplossingen. Dat geeft vertrouwen, voor ons en voor onze klanten.